BlogOstalo

TAG: Potroši 10 do proleća

Moja draga Tijana sa bloga Sreća je zdravlje me je jaaako obradovala kada me je označila u svom novom TAG postu. Ovaj mi je posebno drag, jer pokušavam da smanjim problem sa nagomilavanjem kozmetike. Mislim da će mi ovaj post pomoći da koliko-toliko raščistim police u kupatilu, jer je već jaaako tesna situacija. Zvuči li vam ovo poznato? 🙂
Odmah da vam napomenem, neću raditi update post, već ću konačne rezultate objaviti u postu 21.3.2015.
Kao što možete videti na slici ispod, u pitanju je preparativa, jer je više preferiram od dekorative (što ne znači da mi možda neće ‘dunuti u glavu’ da uradim ovaj tag i za dekorativu, ali neću ništa da obećavam).
Let’s get started! 🙂

TAG: Potroši 10 do proleća

Počeću sa preparativom namenjenoj kosi. U poslednje vreme redovno koristim šampon Schauma Silver Reflex zato što mi fino ubije žutilo (plavuše će me razumeti), pa sam ostale zapostavila i nikako da ih potrošim.
Elseve Arginine Resist šampon je odličan šampon za jačanje i protiv opadanja kose i mnogo mi je pomogao, ali mi ga se kosa zasitila. Ostalo je malo pri dnu, nikako da to istrošim, ali ću se potruditi da ga iscedim do kraja. 😀
Elseve Arginine Resist balzam je takođe super, ali je prilično koncentrovan i potrebna je mala količina za pun efekat, pa se ekstremno sporo troši. Ostalo ga je nešto manje od pola boce, gnjavimo se već dugo i nikako da se oprostimo. U narednom periodu ću se potruditi da se što pre pozdravimo.
Balea šampon za farbanu kosu je dobar, predivno miriše i odlično pere kosu. Ostala je 1/5 boce šampona i ne mogu dočekati da ga potrošim.
Oriflame Hair X Winter Care Protecting and Anti-Static Mist Uff. Ima ga više od pola, a koristim ga maltene svakodnevno. Odličan je u smislu da se kosa zaista manje naelektriše, miris je takođe lep i dugo ostaje u kosi, ali mi se čini da je dodatno zamasti. Sve u svemu, ovaj proizvod će mi biti najveći izazov u ovom tagu.

TAG: Potroši 10 do proleća 2

Pređimo na preparativu namenjenu nezi kože lica. Lice mi je strašno problematično. Periodi kada je u isto vreme dehidrirano (obrazi), užasno masno (T-zona) i ekstremno osetljivo me, blagorečeno,izluđuju! Zimi ne smem da se umivam Effaclar gelom niti nekim drugim sredstvom (osim Dove creme oil sapunom, mada je i to ponekad diskutabilno), jer će obrazi početi da mi se perutaju, a s druge strane T-zona mi se prosijava više nego leti. Zato sam počela da koristim isključivo mleko za čišćenje lica.
Dahlia mleko za čišćenje je dugo stajalo u nekom ćošku na polici, pa sam i zaboravila da ga imam. Ima ga dosta, 3/4 boce, ali mislim da ću uspeti da ga potrošim. Mleko sasvim ok skida šminku, mada nekad ume da me pecka kada skidam maskaru. Na zamasti mi dodatno T-zonu, a obrazi mi budu zahvalni. Nikakvu alergijsku reakciju od ovog mleka nisam imala.
Cerin krem-gel za negu problematične kože sam takođe nepravedno zapostavila. Ostalo je otrilike 1/5 tube, ali ću ga svakodnevnim korišćenjem sigurno potrošiti. Nemam više (toliko) problema sa aknama, ali je ova kremica super u smislu što fino hidrira i ne masti dodatno kožu, plus postojeće akne i crvenilo umiri.
Bioten Genovate Eye Serum Ovo će takođe biti borba. Ne vidim koliko je ostalo, ali ima prilično dosta, jer (nažalost) nemam tu naviku da redovno mažem okoloočne kreme. Znam, to će mi se obiti o glavu za par godina. Nadam se da ću uspeti da steknem ovu naviku i da će ovaj serum nestati do završetka taga.

TAG: Potroši 10 do proleća 3

Prelazimo na poslednje tri stavke. U pitanju su dva proizvoda za negu i jedan parfem.
Nivea Body Milk i ja se već dugo mučimo. Ko koga tu više razvlači, ne znam. Mleko je super, nega odlična, miris klasičan. Ipak, postoji nešto što me jako iritira kod ove mazalice, a to je što se jaaako sporo upija! To me izluđuje. Jedva čekam da se rastanem od ove boce u kojoj ima još polovina mleka (oko 200 ml je ostalo jer je veliko pakovanje u pitanju).
Avon Naturals Essential Balm sa medom je super stvarčica za suve delove tela – od zanoktica, preko usana, laktova, peta… Miris mu je bio predivan, ali se vremenom promenio i počeo da me guši. Jedva čekam da ga se otarasim i kupim neki s drugim mirisom. Ako imate preporuku, pišite! 🙂
Treselle Mystique parfem je jak, dugo se zadržava na koži, pa ga stavljam izuzetno malo. Ostalo je još pola bočice, a pošto je u pitanju teža, zimska mirisna varijanta, žarko želim da mu vidim dno do proleća.

TAG: Potroši 10 do proleća 4

Nadam se da ste uživale u ovom postu. 🙂
Tagujem:
Beauty by MiNa
Cosmoholic
BlogoMarija

4 komentara

  1. Ala ste se zahuktale sa ovim tagovima, svaka vam cast 😀 Ja sam se zarekla da cu potrositi sve mazalice za noge/pete kako bih spremna docekala prolece i sandale 🙂 Topla preporuka za univerzalni balzam Peach and Cotton – neodoljiv miris ^_^ Savrsena mackalica za sve 😀

    1. Moram da se bacim u trosenje odredjenih proizvoda, jer ovako svaki dan se mackam nekim drugim i onda nikako da se neki potrosi, a police samo sto ne popucaju. 😀 😀 Eee hvala za preporuku, taj cu sledeci kupiti onda. 🙂

  2. Obožavam da te tagujem jer se ti tako obraduješ svaki put da mi je prosto uživancija,i jedva čekam da me neko taguje da ja mogu tebe 🙂 Odličan ti je izbor,mislim da ćeš uspeti 🙂

Ostavite komentar