BlogNega kose

Still maske za kosu u kesicama

Za početak, uputiću vas u stanje svoje kose, da bi iz recenzije sami mogli da uvidite da li bi vam neka od navedenih maski i u kojoj meri odgovarala.
Prirodna boja kose mi je tamno pepeljasto plava. Jedna dosadna, bezlična boja, bez sjaja, koju sam pre 3 godine počela da farbam u crno. Međutim, u martu ove godine mi je poprilično dosadila i odlučila sam da vratim u svetlu boju kose. Naravno, pošto sam nestrpljiva i hoću sve i odmah, platila sam cenu. Jednom sam radila blanš, a od tada smenjujem farbe Still 9.1 (za koren) i Garnier 111 (za ostatak kose). Malo je reći da mi je kosa u katastrofalnom stanju! Dehidrirana je, oštećena, suva, slamasta, teško se raščešljava. Počela sam da koristim naizmenično Still-ovo keratinsko (med i čokolada) i hidratantno (malina) pakovanje, da bih oporavila kosu. Takođe, morala sam dosta da skratim kosu, jer se toliko mrsila da mi je svako jutro bilo potrebno bukvalno sat vremena da je raščešljam! Bila dugačka do pola leđa, a sada je tek malo preko ramena. No, imam sreće, pa mi kosa brzo raste i ne žalim se puno. Bitno je da se oporavi. 🙂 Sada kad sam vas upoznala sa stanjem svoje kose, da pređem na stvar.
Beauty blogerka Dressing Case je znala kroz kakvu muku prolazim, pa mi je tim povodom poslala Still-ove maske u kesicama, koje inače u mom mestu nemaju gde da se nabave. Jeco, hvala ti još jednom!

Still maske za kosu u kesicama

Maske dolaze u kesicama zapremine 15 ml, što je za moj ukus malo, jer volim da ”utopim” kosu u maskama. Mogli su da dodaju još 5 ml, no, šta je – tu je. Takođe, ako imate dužu kosu, moja preporuka je da kupite 2 kesice, jer mislim da bi vam količina jedne kesice bila malo.
O maskama ću pisati redosledom kojim sam ih koristila.

Prva je Argan mask, tj. maska za kosu na bazi arganovog ulja. Dakle, ovo je tip hidratantne maske, koja bi trebalo da vezuje vodu u vlasima. Proizvođač obećava intenzivan sjaj i da će kosa koja je poput slame povratiti svilenkasti izgled i mekoću.

Still maske za kosu u kesicama 2Maska je bele boje, srednje gustine. Ono što me je na prvu loptu kupilo kod ove maske je miris, koji me jaaako podseća na neki proizvod za kosu koji sam nekada koristila, ali ne mogu da se setim koji. 😀 Masku sam stavila na opranu, peškirom prosušenu kosu, blago je raščešljala češljem sa retkim zupcima, uvila kosu u peškir i ostavila da deluje pola sata. Miris se širio po čitavoj kući. 😀 Kada sam je isprala, kosa mi je divno mirisala (znam, dosadna sam s ovim mirisom, šta ću kad me je oduševio). Lako sam je raščešljala (što je ponekad stvarno nemoguće), i ostavila je da se prirodno osuši.

A sad efekat… Hm, pomalo razočaravajući. Sjajna nije bila, barem ne onoliko koliko sam očekivala. Takođe, nije bila ni nešto preterano mekana. Da li je to zbog slabe koncentracije arganovog ulja u maski ili u maloj količini, ne znam, ali ova maska nije ispunila moja očekivanja. Možda bi odgovarala nekome sa manje oštećenom kosom. Plus za miris i lako češljanje, ali za ostale efekte jedan veliki minus!

Sledeća na redu je Keratin mask, za jačanje i regeneraciju kose. Ovo je maska na bazi keratina. Keratin je osnovni gradivni protein kose, koji se lako može izgubiti blajhanjem, farbanjem, čestim peglanjem i feniranjem kose. Proteinske maske imaju tu ulogu da popune praznine na površini i u središtu dlake, i time poprave oštećenja. Samim tim, izuzetno su bitne u oporavku kose.
 Still maske za kosu u kesicama 3

I ova maska je bele boje, srednje gustine. Miris mi nije nešto specijalno. Stavila sam je na opranu i peškirom prosušenu kosu, blago je raščešljala da se pravilno rasporedi po čitavoj kosi i tako je držala pola sata. Imam običaj da ovako držim maske jer se sastojci pod dejstvom toplote koja se stvara između peškira i glave bolje upijaju. Za keratinske maske se to ne preporučuje, jer se dlaka može ukrutiti, ali ovaj put se nisam pridržavala tog pravila. Kada sam je isprala, prosušila sam je peškirom, lagano raščešljala (bez ikakvih poteškoća) i ostavila da se prirodno osuši.

Efekat je bio WOW! Kosa mi je bila mekana, sjajna, i dlaka je pod dejstvom keratina bila popunjena, glatka. Kosa mi je bila kao isfenirana! Svi su me pitali da li sam peglala kosu. 😀 Zaista sam bila oduševljena. Ovakav efekat uopšte nisam očekivala, bolja mi je čak i od pakovanja med i čokolada. Za ovu masku ću sigurno naći neko rešenje što se tiče nabavke, jer je savršena.

Still maske za kosu u kesicama 4

Evo kako mi je kosa izgledala dan nakon pranja.

Kako vam se čini? 🙂

I za kraj je ostala Grape mask, hidratantna maska za kosu na bazi ulja iz semenki grožđa. Namenjena je zaštiti kose od uticaja iz spoljašnje sredine, dok bi istovremeno trebalo da štiti njenu strukturu i boju.

Still maske za kosu u kesicama 5Ova maska je, za razliku od prethodne dve, bledoroze boje. Srednje je gustine i jakog, voćkastog mirisa. Ovu masku sam upotrebila kao i prethodne dve – nanela je na opranu, peškirom prosušenu kosu, blago je raščešljala, uvila u peškir i držala pola sata. Inače se za hidratantne maske preporučuje što duže držanje, da bi se što više vode vezalo u vlas. Kada sam isprala, lagano sam mogla da raščešljam kosu. Ostavila sam je da se prirodno osuši.

Efekat je bio sasvim zadovoljavajući. Kosa je bila mekana i sjajna. Maska je dobro odradila svoj posao. Doduše, nije bilo wow efekta kao kod keratinske, ali sam zadovoljna. Glatka je i lepo se raščešljava. Primetila sam da mi se kosa posle upotrebe ove maske manje lomila i da je manje opadala.

Celokupan lični utisak: Argan bi bila dobra za devojke sa manje oštećenom kosom, ali u duploj količini. Keratin bih preporučila svima, posebno devojkama koje redovno farbaju i peglaju kosu. Grape bih takođe preporučila svima, kao jednu blagu a efikasnu hidratantnu masku.

Ovim putem apelujem Still-u da počne da proizvodi ove maskice u većim pakovanjima. 🙂
Da li ste probale ove maske i da li ste zadovoljne njima?
Koja maska vas je, nezavisno od proizvođača, oduševila, a koja razočarala?
Nadam se da ste uživale u ovom postu!
Ljubim vas punooo.

10 komentara

 1. Već dugo čitam hvalospeve o ovim maskama, ali nekako ne volim to što su u kesicama. Nije mi ni praktično ni isplativo, mada bih mogla da uzmem čisto da isprobam.
  Kosa ti stvarno izgleda mnogo zdravije 🙂

 2. Te maske uvek vidjam u Liliju i uvek blenem u njih…ali nikad nisam kupila da probam…:D
  Videcu da uzmem jednu, cisto radi eto…:D
  Super post! 🙂

 3. Ova keratinska je odlicna,samo sam nju koristila.
  a Miris je odlican!! 🙂 Kosa mi je posle nje onako meka,svilena!! Steta samo sto nema u vecem pakovanju,za moju duzinu kose mi treba 3 kesice!! 😀

 4. Sinoc sam stavila ovu keratinsku masku i uzasno se pokajala. Koliko god da sam ispirala posle kosu nisam mogla da je isperem,kada sam osusila kosu bila je uzasno izmascena, gora nego pre pranja. Danas sam ponovo oprala kosu ne bih li je isprala i ponovo je izmascena 🙁 Miris je lep, kosa mi je mekana,sve to stoji,ali ja jos uvek osecam pod rukom da mi je izmascena dlaka. 🙁 Inace imam divnu kosu i nemam ovakvih problema,maska je za mene veliko razocarenje. 🙁

 5. Sinoc sam stavila ovu keratinsku masku i uzasno se pokajala. Koliko god da sam ispirala posle kosu nisam mogla da je isperem,kada sam osusila kosu bila je uzasno izmascena, gora nego pre pranja. Danas sam ponovo oprala kosu ne bih li je isprala i ponovo je izmascena 🙁 Miris je lep, kosa mi je mekana,sve to stoji,ali ja jos uvek osecam pod rukom da mi je izmascena dlaka. 🙁 Inace imam divnu kosu i nemam ovakvih problema,maska je za mene veliko razocarenje. 🙁

Ostavite komentar