BlogNega kose

Serical Placenta

Nega kose je svakako nešto čemu pridajem mnogo pažnje. Maštam o tome da ponovo imam zdravu, dugu kosu, do pola leđa. Dajem sve od sebe da joj pružim sve što je potrebno. Pored redovnog šišanja i kvalitetnih proteinskih pakovanja, veliku pažnju posvećujem i hidrataciji. Nisam isprobala profesionalna hidratantna pakovanja, iako sam ozbiljno bacila oko na Dikson Collagen masku. Što se tiče hidratantnih maski drogerijskog ranga, zaista se mogu naći sjajne maskice. Ok, maska o kojoj ću pisati nije kupljena u drogeriji, već na pijaci. 😀

Serical Placenta je, pored Serical Latte, jedna od najpopularnijih drogerijskih pakovanja za kosu. Sa razlogom je tako. Maska dolazi u prilično kabastom i neuglednom pakovanju zapremine neverovatnih 1000 ml, a košta oko 350-4oo dinara na pijaci, a čula sam da je po nekim frizerskim salonima znatno skuplja. Iskreno, da nisam pročitala mali milion pozitivnih recenzija o njoj, nikada mi ne bi palo na pamet da je kupim.

Serical Placenta maska za kosu sadrži peptide, vitamine i minerale, kao i ekstrakt bambusa i životinjske placente (znam da ste, ako i ja, pomislile: wtf?!). Idealna je za negu tretirane, blajhane i oštećene kose. Kada se otvori pakovanje, postoji zaštitna folija. Miriše na neke biljčice, lično mislim da je to bambus, ali odakle mogu znati kako miriše bambus?! 😀 Šalu na stranu, miris je čudan, ali prijatan. Ne zadržava se mnogo u kosi. Tekstura maske je kremasta, ali izuzetno retka, te stoga trebate biti obazrivi. Desilo mi se mnogo puta da mi više maske iscuri sa dlana nego što ostane. Kako se maska bude trošila, zbog očajne ambalaže će vam biti sve teže da je uzmete. Preporučujem vam da je sipate u manje plastične kutijice, olakšaćete sebi život. Takođe, u početku sam nanosila mnogo više maske nego što mi je bilo potrebno, upravo zbog velike ambalaže i retke teksture maske. No, vremenom sam se uhodala i pravo uživanje u ovom pakovanju je moglo da počne.

Serical Placenta masku najviše volim da koristim za tretman dubinske hidratacije, ali nanosim je i na uobičajeni način, držeći je na kosi 5-10 minuta. Tada deluje poput jačeg balzama za kosu. Bude mekana, sjajna i lako se raščešlja. Kada je ostavim na kosi sat-dva, nekada i duže, te je dodatno zagrejem fenom i kosu uvijem u peškir, kosa bude preporođena. Suva kosa postane mekana kao svila, krajevi zaglađeni i ne lete na sve strane, a o lakom raščešljavanj da ne pričam. Prednost dubinske hidratacije jeste to što maska ima više vremena da prodre u dlaku, a toplota podstiče apsorpciju hranljivih sastojaka iz maske tako što dodatno otvara kutikulu dlake. Doprinosi zdravijem i lepšem izgledu kose, jer bila kosa oštećena ili ne, hidratacija joj je preko potrebna.

Da li ste probale ovu masku za kosu? Imate li predrasude vezane za ovakva kilogramska pakovanja?

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

Ostavite komentar