BlogNega kose

Selective Professional Ammino Keratin maska za kosu

Znam da kasnim sa ovim postom. Mnogo. Izvinjavam se povodom toga. Razlog za to jesu slike kojima sam pokušala da vam dočaram efekat ove maske, a koje mi se apsolutno ne dopadaju – zato ću čim napravim dobre fotke da ih ubacim u ovaj post. 🙂Selective Professional Ammino Keratin maska za kosu 1
Kosu sam farbanjem u plavo uništila. Skroz. Potpuno. Izgledala je kao da je spžena. Kidala se, lomila, krzala pri svakom češljanju. Drastično sam je skratila, promenila šampone, maske, balzame, leave-in proizvode, ampule; ali je ona i dalje bila u katastrofalnom stanju. Nisam znala više šta da radim. Bila sam u panici da mi više nikada neće porasti, jer, i ono malo što je poraslo se posle kratkog vremena moralo šišati. Shvatila sam da je vreme da nešto učinim, da uložim novac u neki profesionalni preparat i pokušam da je spasim. Odlučila sam da to bude Selective Ammino Keratin, maska o kojoj sam čitala nekoliko pozitivnih recenzija.Maska dolazi u potpuno neuglednom pakovanju. Nikada me ne bi privukao ovakav dizajn ambalaže da kupim proizvod! Sama ambalaža jeste kvalitetna i sadrži 300 ml proizvoda.
Proizvod je guste teksture, izuzetno prijatnog voćkastog mirisa koji se ne zadržava preterano u kosi.Ova maska, kako kaže prozvođač, ima izuzetno hidrirajuća svojstva, Obezbeđuje potpunu zaštitu i oporavlja oštećenu kosu.

Aktivni sastojci:
Proteini pšenice imaju zaštitno i obnavljajuće dejstvo. Kosa je vidno mekša, lakše se raščešljava i brže se suši.
Pantenol: prodire u vlasi kose čineći je fleksibilnom i zaštićenom od korena do vrhova
Amino kiseline: zahvaljujući svojoj niskoj molekularnoj masi hidriraju i jačaju kosu

Uputstvo za upotrebu:
Naneti malu količinu proizvoda na opranu, peškirom prosušenu kosu. Raščešljati i ostaviti da deluje 5 do 10 minuta. Da bi se pojačalo dejstvo maske, preporučuje se da se tokom delovanja maske zagreva fenom, ili da se nakon korišćenja koriste aparati koji emituju toplotu.

Reči proizvođača sam prevodila sa njihovog sajta, jer je na ambalaži izuzetno škrto opisano dejstvo maske.

 Posle prvog korišćenja maske sam ostala šokirana rezultatom. Nisam mogla da verujem da je moju slamu od kose, koja se razvlačila kao žvakaća guma, letela na sve strane, izgledala kao metla; uspela da omekša, da joj sjaj, da izgleda zdravije. Dlaka je odmah na dodir delovala punije i kosa mi je lep
o, uredno padala.  U početku sam je koristila posle svakog pranja zato što sam osetila da izuzetno prija kosi. Sada je koristim posle svakog drugog pranja – kombinujem je sa hidratantnim maskama.
Selective Professional Ammino Keratin maska za kosu 2

Svakim korišćenjem kosa mi deluje zdravije i punije, mnogo manje se kida i lomi, opadanje se svelo na minimum i sada, posle mesec i po dana korišćenja mogu slobodno da kažem da mi mnogo pomaže u oporavku kose. Krajevi lepo padaju, mada i dalje ima vlasi koje štrče, ali ću njih morati da ošišam.
Još uvek se nisam usudila da je koristim u kombinaciji sa fenom/peglom, mada to proizvođač preporučuje. Strah me je da vlasi koje su tek počele da se oporavljaju ne uništim zarad jednog eksperimenta. Ako skupim hrabrosti, javljam vam utiske.

Oporavak kose je dugotrajan, iscrpljujući proces za koji vam treba mnogo strpljenja. Posvetite svojoj kosi pažnju koju zaslužuje, osluškujte njene potrebe i ugađajte joj, jer će samo tako moći da bude duga, sjajna i zdrava.

Do sledećeg posta,
Pišite mi svoja iskustva koja se tiču oporavka kose.
Ljubim vas.

2 komentara

Ostavite komentar