BlogNega kose

Šamponi sa belim lukom: Afrodita vs Farmasi

Šamponi sa belim lukom su poslednjih godina postali megapopularni među devojkama koje žele da ubrzaju rast kose. U početku je popularnost stekao Afroditin šampon, a kasnije i Farmasijev. Na Instagramu sam napravila anketu i pitala vas koji šampon sa belim lukom koristite i 90% vas je glasalo za Farmasi. O Afroditinom šamponu sa belim lukom sam pisala već dosta puta i hvalila ga. Odlučila sam da probam i Farmasijev, čisto da vidim u čemu je razlika i napišem uporednu recenziju o ova dva šampona.

Moja kosa je nefarbana (izuzetak su krajevi na kojima još uvek ima ostataka plave farbe, te su suvi), tanka, gusta, lako se mrsi i relativno brzo masti.

Afroditin šampon dolazi u ne baš lepom pakovanju zapremine 1000 ml. Ambalaža deluje prilično kabasto i nezgodno za korišćenje, a uz to ima i veliki otvor na čepu, stoga treba pažljivije dozirati šampon kako ne bi istisnuli previše proizvoda. Šampon je klasične gustine, pomalo čudnog mirisa koji se ne zadržava u kosi i na koji se vremenom navikne. Košta oko 300 dinara i zaista je isplativ. Jako lepo opere kosu i sve ostatke proizvoda za stilizovanje, a ne isušuje je. Primetila sam da lepo ukloni perut koja mi se ponekad stvori od Batiste suvog šampona. Ovaj šampon mi je mnogo pomogao pri oporavku kose i smatram da je on glavni krivac što je kosa počela mnogo brže da mi raste. Jedino mi smeta ova nova, takozvana baby kosa, ali Bože moj, samo neka raste. 😀 Ovaj šampon ne sadrži silikone.

Farmasijev šampon dolazi u znatno lepšem pakovanju, sa lepšim zatvaračem i manjim otvorom, pa se može lepo dozirati količina šampona. Sadrži 500 ml proizvoda i koštao je čini mi se oko 500-600 dinara. Šampon je skoro pa kremaste teksture (odmah mi je bilo jasno da mi neće odgovarati) i miriše mnogo lepše od Afroditinog. Pri ispiranju šampona oseća se da je kosa mekana i glatka. Nisam sigurna da li sadrži silikone u sebi, to neka prosude oni koji se bolje razumeju u hemijske sastave proizvoda, ali neki sastojak u ovom šamponu mi definitivno ne odgovara. Kada mi se kosa osušila, bila je zaista mekana i glatka, lako se raščešljala, ali je nekako pala, otežala i već sledećeg jutra mi je delovala masno. Bilo mi je zaista čudno, ali isprobala sam ga još par puta i ponovila se ista situacija. Uz sve to, dobila sam i perut i nesnosan svrab na temenu! Tada sam odlučila da smo završili druženje i prosledila ga drugarici. Ona ima farbanu kosu, a deblju dlaku, i njoj ovaj šampon savršeno odgovara i koristi ga već dugo. Ovo je samo još jedan dokaz da ne mogu svima iste stvari da odgovaraju i da recenzije proizvoda nikada ne treba da uzimate zdravo za gotovo. 🙂

Kada se sve sabere i oduzme, očigledno je da glas dajem Afroditinom šamponu, uprkos ružnoj ambalaži.

Koji šampon sa belim lukom vi koristite i kakva su vaša iskustva? Da li postoji još neko kome nije odgovarao Farmasijev šampon?

Do na rednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

Ostavite komentar