BlogNega kožeNega lica

Nivea Pure Effect Active Purifying Mask

 Koža lica mi je izuzetno problematična i nezahvalna za negu. Jako osetljiva, sa dosta akni i ožiljaka od istih, masna u T-zoni, a suva na obrazima. Nekada mi se lice toliko upali da me bukvalno boli. Tada posežem za ovom maskom sa ekstraktom magnolije i bele gline, koja dolazi u kesicama (pakovanje sadrži 2 x 7.5 ml), a košta oko 130 din.
Nivea Pure Effect Active Purifying Mask

Ovo je maska koja mi sasvim dobro pročisti pore, pa mi se T-zona ne masti čak 3 dana. 😀 Stavlja se u obilnom sloju na lice, najviše na deo zahvaćen aknama i mitiserima. Drži se petnaestak minuta, a zatim ispere vodom. Maska je u početku svetlo plavkaste/zelenkaste boje (kako kome 😀 ), a kako se suši postaje beličasta. Kada se ispere, koža bude vidno čistija, mat izgleda, pomalo zategnuta, a pore su dubinski očišćene. Ipak, nikako je ne preporučujem za osobe sa suvom kožom, jer je dosta agresivna.
Preporučuje se korišćenje jednom do dva puta nedeljno, ali bih ipak preporučila jednom u 10 dana, jer može dodatno da isuši kožu.

Nivea Pure Effect Active Purifying Mask 2

Da li ste probale ovu maskicu i šta mislite o njoj?
Koje maske u kesicama koristite i zašto?
Do sledećeg posta,
Kisses <3

 

 

 

2 komentara

  1. Nisam nikad ovu koristila, jedina nivea koju sam koristila je ona providna što se posle cela oljušti samo i bila mi je kul. Volim i Baleu, mada nemaju neko posebno dejstvo, ali eto, osećam se lepše kad znam da sam nešto stavila na lice. 😀 Taman sam oporavila lice od perutanja, tako da sada ne smem ovu masku da koristim, ali čim krene toplo vreme uzimam je.

Ostavite komentar