BlogNega koseNega kože

(Ne)Uspešnost projekta Potroši 10 do proleća

Drage moje,
Došao je i taj dan. Iako kasnim sa postom – trebalo je da ga objavim juče, vreme je za konačne rezultate tag posta Potroši 10 do proleća. Prvo ću vas podsetiti šta sam sve imala nameru da potrošim.

(Ne)Uspešnost projekta Potroši 10 do proleća

1.Elseve Arginine Resist šampon
2.Elseve Arginine Resist balzam
3.Balea šampon za farbanu kosu
4.Oriflame Hair X Winter Protecting and Anti-Static Mist
5.Dahlia mleko za čišćenje lica
6.Cerin krem-gel za negu problematične kože
7.Bioten Genovate Eye Serum
8.Nivea Body Milk
9.Avon Naturals Essential Balm sa medom
10.Treselle Mystique parfem

Od svega sa spiska sam potrošila Elseve šampon i balzam, Balea šampon i Cerin krem-gel. Slede opravdanja zašto nisam potrošila ostale proizvode.

Oriflame Hair X Winter Protecting and Anti-Static Mist je strašno počeo da mi masti kosu. Čak i kada sam ga nanosila u minimalnoj količini, kosa mi je bila slepljena i izgledala je kao špageti. Ne znam da li ću ga ikada potrošiti…
Dahlia mleko za čišćenje lica je sredstvo kojim sam skidala šminku i stvarno sam se trudila da ga potrošim. Međutim, nisam se često šminkala, a u poslednje vreme je lice počelo da mi se vraća u ‘normalu’, tj. da se masti kao blesavo (standardno stanje za proleće, leto i jesen), pa sam se vratila Effaclar gelu. Šta da kažem, osim da se nadam da ću ga potrošiti dok mu ne istekne rok trajanja. Pošto kožu svog lica redovno osluškujem i pružam mu maksimalnu negu i pažnju, nisam imala nameru da idem protiv njene ‘volje’ i radim ono što njenom trenutnom stanju ne odgovara.
Bioten Genovate Eye Serum sam koristila svakodnevno, nekad jednom, nekad dvaput. Međutim, kako je prilično razmaziv, trebala mi je minimalna količina seruma, stoga nije potrošen.
Nivea Body Milk mi je skroz pri kraju. Kako sam često bila u žurbi, ređe sam ga koristila, jer već i vrapci na grani znaju koliko sporo se ovo mleko upija. Čitavu večnost kada treba negde da stignete za deset minuta.
Avon Naturals Essential Balm sa medom sam koristila za sve i svašta – od usana, preko zanoktica, ispucalih peta i laktova… Zaista je odličan (ako izuzmemo čudan miris), ali mi deluje nemoguće da ga potrošim.
Treselle Mystique parfem sam toliko forsirala, da mi se na kraju smučio. Bočicu ne mogu očima da vidim. 😀 Čekaće sledeću sezonu jesen/zima…

Zašto u skorije vreme neću raditi slične projekte?
Koliko god mi je zvučalo primamljivo da forsiram određene proizvode, to se ipak nije ispostavilo kao najbolja odluka. Koža i kosa u različitim stanjiima traže različitu negu. Osluškujem njihove potrebe i negujem se u skladu sa trenutnim stanjem. Ako mi je koža masna i sija se, sigurno je neću čistiti mlekom. Takođe, ako je suvlja na obrazima, neću se umivati jakim sredstvima. Isto važi i za kosu – ako mi je šampon sa silikonima napravio haos od temena i počela je da se masti i peruta, neću je dodatno otežavati sprejom. Ne znam da li se slažete sa mnom ili ne, ali ovako ja radim.

Da li je vaš projekat bio uspešan?

Ljubim vas!

8 komentara

  1. Nisam ni ja uspela sve da potrošim ali ipak jesam većinu, ali se slažem sa tobom u vezi ovakvih projekata, ne volim ih i nisu za mene. Trošiću šta ja hoću i onda kada ja hoću a ako mi se nešto ne dopada, proslediću dalje i rešena stvar, ne valja silom ništa 😀

  2. Ja sam bila malo uspesnija od tebe 😀 7 od 3 stim da nisam birala mnogo proizvoda za lice jer, kao sto si sama rekla, u tom slucaju treba slusati kozu i njene potrebe. Ja sam forsirala ruke i stopala, sto je realno u zimskom periodu prioritet. Sad mi je zao sto nisam uzela nesto protiv celulita 😀

  3. Avon univerzalni balzam sam potrosila za par nedelja, meni je bio fantastican. Slazem se oko mleka za telo, posebno tokom zime ga redje koristim, jer me ili mrzi da cekam da koza upije, ili se zurim.

Ostavite komentar