BlogNega kožeNega lica

Montagne Jeunesse maske za lice – čokolada i antistres

Maske za lice obožavam, pogotovo one u kesicama, jer bih non-stop isprobavala neke nove. 🙂 Za Montagne Jeunesse maske nikada nisam ranije čula, sve dok mi ih Dressing Case nije poslala da ih isprobam. Ovim putem joj se još jednom zahvaljujem što mi je otkrila ove sjajne maske za lice. 🙂

Montagne Jeunesse maske za liceMaske dolaze u pakovanjima od 20 ml, i svaka kesica je dovoljna za 2, eventualno 3 nanošenja (u mom slučaju je ovako, jer volim obilno da ih nanosim; neko me bi možda bilo i za više). Kesice u kojima dolaze su predivne, lično, volim kada je pakovanje proizvoda šareno, veselo, sa svim potrebnim informacijama. Proizvode se u Engleskoj, od čistih prirodnih sastojaka, sa minimalnom preradom. Izuzetno su kvalitetne. Ono što je takođe bitno je to da njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama. Za cenu nisam sigurna, ali mislim da se mogu kupiti za nekih 50-60 dinara.
*Napomena: Pre nego što stavljam maske na lice, prvo uradim piling, kako bi se sastojci iz maske bolje upili i bolje odradili posao!

Montagne Jeunesse maske za lice 2

Prvo sam isprobala masku sa čokoladom. Kada sam otvorila kesicu i istisnula masku, nisam mogla da verujem! Maska je kao istopljena čokolada, samo gušća, i bukvalno sam poželela da je pojedem! Tekstura, miris, aroma – uživanje za sva čula! Nanela sam je na lice u debljem sloju (to mi je običaj) i ostavila je da deluje petnaestak minuta. Dobro je ‘zacementirala’ lice, volim taj osećaj, to je znak da maska zaista nešto ‘radi’. 🙂 E sad, kad sam je skidala sa lica, sva sam se umazala – i ruke, i peškir, i uši, ma sve. 😀 Da li sam samo smotana, ili se svakome to desilo? 😀 Uglavnom, kada sam je konačno isprala, rezultat me je toliko oduševio da sam zanemela. Lice mi je bilo vidno čistije, glatko, pore sužene, ten ujednačen, a koža mekana da mekša nije mogla biti. Dakle, rezultat je bio očaravajući, meni sa suvim obrazima i jaaako masnom t-zonom je koža bila osvežena i hidririrana, a bez masnog sjaja. Lično mislim da bi ova maska bila odlična za svaki tip kože.

Montagne Jeunesse maske za lice 3

Antistres maska ima predivan, opuštajući, jak miris lavande, koju obožavam. Nekome bi možda smetao, sve zavisi od osobe do osobe. Ova maska je svetloljubičaste boje, malo ređe teksture, lako se nanosi. Ostavila sam je 15 minuta, dok se nije osušila, postala bela i zabetonirala mi lice. 😀 Malo teže sam je isprala, ali se nisam umazala kao što sam sa čokoladnom. 🙂 Rezultat je bio odličan, pore sužene, lice prosvetljeno i ujednačeno, t-zona u savršenom stanju, ali su obrazi ipak bili isušeni i zatezali su me, pa sam morala da reagujem hidratantnom kremom na tom području. :/ Dakle, ne znam koliko bi ova maska odgovarala osobama sa suvom i osetljivom kožom, jer je prilično jaka.

Sve u svemu, zadovoljna sam kako su se maskice pokazale, ali ipak bod više dobija maska sa čokoladom. Šteta je što se ne mogu lako nabaviti, koliko sam čula mogu da se kupe samo u Beogradu. :/ Nadam se da će uskoro početi distribucija i po manjim gradovima, jer za smešnu cenu od pedesetak dinara dobijate vrhunsku i kvalitetnu masku za lice, što je, priznajete, teško naći.

Da li ste probale ove maske? Kakvi su vaši utisci?
Do narednog posta,
:***

8 komentara

Ostavite komentar