BlogNega kožeNega lica

L’Oreal Micellar Water

S obzirom na to da je već kraj januara, svesna sam da sam debelo zakasnila sa pisanjem favorita za prethodnu godinu. Žao mi je zbog toga. Međutim, o proizvodu koji mi je obeležio prethodnu godinu i oborio me s nogu jednostavno moram napisati nešto.
loreal micellar water 1
U vreme kada su se pojavile micelarne vode, bila sam izuzetno skeptična i dugo mi je trebalo da se odvažim i kupim neku. Nakon jednog mnooogo lošeg iskustva, probala sam i zavolela Multiactiv Revita Derm micelarnu vodu. Nakon nekoliko potrošenih bočica, rešila sam da probam i neke druge. Koža lica mi je u T zoni izuzetno masna, dok na obrazima ponekad ume da bude dehidrirana. Probala sam Garnier Pure Active, ali se nakon dužeg korišćenja ispostavilo da mi alkohol koji sadrži nikako ne odgovara. Zatim sam na akciji u Lilly-u naletela na L’Oreal-ovu micelarnu vodu, pogledala sastav, videla da u sebi ne sadrži alkohol i odlučila da je probam.

loreal micellar water 2Ova micelarna voda je namenjena osetljivoj, normalnoj do kombinovanoj koži lica. Bočica je prelepa, ljubičaste boje, elegantna, nije kabasta. Sadrži 400 ml proizvoda i cena joj je na sniženju bila nešto ispod 500 dinara .

Otvor na poklopcu je za nijansu veći nego kod npr. Garnier-ove micelarne vode, te vam se stoga može učiniti da će se brže potrošiti u odnosu na druge. U mom slučaju zaista nije tako, smatram da je otvor dovoljne veličine da iz jednog puta sipam dovoljnu količinu proizvoda na tupfer, bez onog dosadnog naginjanja bočice par puta.

loreal micellar water 3Micelarna voda je bez mirisa i hipoalergena. Izuzetno lako i brzo skida šminku sa lica – za laganu dnevnu šminku mi je potrebno 2 tupfera, dok za onu jaču 3 do 4. Lako rastapa i skida čak i više slojeva maskare, nema brljavljenja i razmazivanja po licu. Oči me uopšte nisu pekle od nje. Ono što je najvažnije – koža nakon kompletnog skidanja šminke je čista, mekana, nije nimalo isušena, ne zateže i nikakav lepljiv trag ne ostaje na koži.
L’Oreal micelarna voda je po meni najbolja koju sam do sad probala. Pristupačna je, a radi sjajan posao i pakovanje dugo traje.

Da li ste je već probale?
Koje micelarne vode još volite?
Do narednog posta,
Budite mi lepe i zdrave. 🙂

1 komentar

Ostavite komentar