BlogNega kose

L’Oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut maska za kosu

Ako duže vreme pratite moj blog, onda ste već sigurno upoznate sa činjenicom da sam opsednuta isprobavanjem maski za kosu. Čim izbace neku novu, a učini mi se da bi mi mogla odgovarati, trčim do prodavnice da je kupim i isti dan isprobam. 😀 To je u poslednje vreme dovelo do ‘blagog’ gomilanja maski za kosu na polici u kupatilu, tako da ću jedno vreme morati malo da ohladim sa tom opsesijom. Elseve proizvode inače obožavam. Prvo sam probala Arginine Resist kolekciju koja je odlična za jačanje kose kod prekomernog opadanja, a zatim i Extraordinary Clay kolekciju koja je izvrsna za kosu koja se brzo masti, a na krajevima je suva. Extraordinary Oil kolekciju nisam probala, ali kada su izbacili Coconut liniju, morala sam da probam masku za kosu. Pre nego što počnem sa recenzijom, želim da vas uputim u trenutno stanje svoje kose kako biste približno mogle da odredite da li bi vam ova maska za kosu bila korisna. Kosu ne farbam 2 godine, nekih 7-8 cm krajeva su još uvek ‘stari’, izmaltretirani plavom farbom, te samim tim jako problematični za održavanje. Dlaka mi je tanka, lako se mrsi i kida, brzo se masti pri temenu.

L’Oreal Elseve Extraordinary Oil Coconut maska za kosu dolazi u klasičnoj ambalaži od čvrste plastike i sadrži 300 ml proizvoda. Čini mi se da sam je platila oko 400 din u Lilly-u. Maska je guste teksture, ali se izuzetno lako nanosi na kosu. Miriše božanstveno! Sva sreća, pa se miris dugo zadržava u kosi. Ova maska za kosu je namenjena normalnoj do suvoj kosi, te od samog početka nisam očekivala nikakvo čudo kada je hidratacija u pitanju. Može da se koristi na 3 načina: kao klasična maska za kosu, kao nega bez ispiranja i kao noćna maska. Jedino je nisam isprobala kao masku bez ispranja, jer mi je kosa tanka, pa se plašim dodatnog mašćenja.

Koristeći je kao klasičnu masku za kosu, držala sam je na kosi oko 10-15 minuta. Rezultat je bio predivan! Kosa je bila zaglađena i mekana (ali ne i premekana), lako se raščešljavala, nije bila otežana ni zamašćena. Fantastičan miris kokosa je trajao u kosi do sledećeg pranja (2-3 dana). Koristeći je kao noćnu masku, rezultat je bio malo drugačiji. Lako se isprala sa kose. Kosa je bila malo više zaglađena i poslušnija nego kod klasičnog korišćenja, što mi se izuzetno dopalo. Krajevi su bili mirni i lepo složeni, ali nisam imala mastan i težak osećaj u kosi. Mogla sam bez ijednog zapinjanja četke da je raščešljam.

Mnogo volim ovu masku za kosu. Ako vam je potrebna dodatna hidratacija, isprobajte je. Ova maska ne obećava čuda, ali ima izuzetno lep trenutni efekat na kosi. Da li ste je već probale i kakvi su vaši utisci? Kako rešavate problem gomilanja maski za kosu? Meni se čini da ću neke morati da poklonim kako im ne bi istekao rok trajanja, pa da plačem kao prošli put za Still-ovom Malinom. 😀

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

2 komentara

Ostavite komentar