BlogNega kožeNega tela

Kreme za ruke

Lepe moje,

Danas sam odlučila da napišem post o kremama za ruke. Ruke najviše stradaju – izložene su svim mogućim spoljnjim uticajima, od sunca, vetra, hladnoće; preko deterdženata, jakih sapuna… Zato im moramo pružiti adekvatnu negu, da ne bi došlo do prevremenog starenja (za koje znamo da se prvobitno primeti baš na rukama). U tome će vam pomoći redovno mazanje ruku kremama prilagođenim vašem tipu kože.
Kreme za ruke

Trenutno su mi u opticaju 4 kreme. Imam i petu, Avon-ovu glicerinsku, ali neću da je otvaram dok ne potrošim bar jednu od ovih.

Kreme za ruke 2

Delia Coral glicerinska krema za ruke i nokte sa mirisom ruže je kupljena za nekih 50-60 dinara, u lokalnoj prodavnici.Sadrži (čak) 125 ml kreme. Tekstura je ređa, brzo se upija, mriše božanstveno, a koža bude hidrirana nekih sat vremena. Koristim je svakodnevno, po 3-4 puta, posle svakog pranja ruku/suđa/veša. U te svrhe je sasvim ok, jer ruke počnu da mi se perutaju kada su previše u vodi. Postoji još u varijanti kamilica, maslina, i još dve – trenutno ne mogu da se setim. Sve u svemu, ovo je ok kremica za svakodnevno mackanje.
Sastojci:

Kreme za ruke 3

2M Creme sa nevenom i kantarionom je nedavno bila u kompletu sa Blic Puls novinama za 149 din. Naravno da sam morala da probam. 😀 Krema je retka, ali ne previše. Sadrži 100 ml, miriše ”biljno” (znate me već sa opisivanjem mirisa). Što se tiče nege, zaista je odlična. Sadrži neven, kantarion, aloe veru, glicerin, vitamin E i allantoin – sve sami vrhunski sastojci. Brzo se upija, ne ostavlja masan trag, a ruke budu hidrirane satima, čak i posle pranja. Ova krema mi je uvek u torbi, gde god idem nosim je sa sobom. Ne znam kako i gde ću je nabaviti kada se potroši. 🙁
Sastojci:

Kreme za ruke 4

Bioten Anti-Ageing Hand Cream sam dobila od Sarantis-a u paketu sa mlekom za telo, uljem za masažu i okoloočnom kremom, kao ”mali znak pažnje što sam pisala o njihovoj CC kremi”. Ovim putem im se još jednom zahvaljujem na divnom paketiću vrhunskih proizvoda! Krema je srednje teksture, niti je retka, niti gusta, niti masna. Miriše predivno, na smokve, pa mi nekad dođe da je pojedem. 😀 Ono što je bitno naglasiti u vezi ove kreme je to da sadrži UV filtere, koji sprečavaju pojavu tamnih fleka na rukama. Koža bude hidrirana dosta dugo, ipak, posle pranja se taj osećaj izgubi. Sigurno ću isprobati sve njihove kreme za ruke, jer sam ovom oduševljena!

Kreme za ruke 5

Mixa Repairing Surgras 30% Glycerine Hand Cream Za ovu kremu sam čitala pozitivne utiske kod Cosmoholic, pa sam odlučila da je i ja isprobam. Kao što vidite na pakovanju, krema sadži 30% glicerina, pa je samim tim tekstura gusta, a medicinski miris mi je ponekad težak. Namenjena je nezi jako suvih i ispucalih ruku. Nju nanosim uveče, u obilnom sloju, pred spavanje. Treba joj dosta vremena da se upije, zato je i nanosim na ovaj način. Ujutru mi ruke budu preporođene, ispucale kože i crvenila više ne bude, koža bude mekana i glatka na dodir. Ovo je čudo od kreme kome ću se sigurno uvek vraćati. Preporučujem je svima sa jako suvom i ispucalom kožom, zato što će zahvaljujući glicerinu i lipidima pomoći u obnavljanju i umirivanju kože.

Da li i vi muku mučite sa suvim rukama, ili pak uopšte nemate taj problem? Koju mi kremu još preporučujete?
Ljubim vas puno, vidim da vas je sve više, i jako mi je drago zbog toga. <3

4 komentara

  1. Mixa je spas! Nisam koristila konkretno tu kremu, već neku sa 40% glicerina i zobenim mlijekom. Koristila sam je još za suhe laktove i koljena i ne želim da ostanem bez nje jer me stvarno spasila u više navrata. Isto tako je guste teksture, pa je stavljam samo pred spavanje. Voljela bih probati Bioten proizvode, mada ne znam jel' ih uopšte ima u B&H 🙂

Ostavite komentar