BlogNega kose

Gliss Fiber Therapy maska za kosu

Da li volite proteinske maske za kosu drogerijskog ranga? Koje su vam najdraže? Mene je oduševila nova Gliss Fiber therapy, koju sam rešila da kupim nakon što je Dejana Erić toliko nahvalila. Doduše, prvo sam kupila leave-in prskalicu, pa kada sam videla kako prelepo miriše, odlučila sam da kupim i masku i nisam se nimalo pokajala.

Pre ove probala sam crvenu Gliss masku i nikako se nismo našle. Nije mi prijala. Probala sam da je koristim na razne načine, ali nikako nismo našle zajednički jezik. To mi je bilo čudno, zato što mi je crvena Gliss prskalica najdraža. Samim tim bila sam skeptična i prema ovoj maski za kosu.

Gliss Fiber Therapy maska za kosu sadrži omegaplex, za koji obećava da obnavlja popucale veze između vlakana vlasi. Kako mi je kosa slaba i sklona kidanju i krzanju, nisam dugo razmišljala i ova maska se našla u korpi. Naravno, maska drogerijskog ranga neće dubinski obnoviti vlas jer nema veliku koncentraciju kvalitetnih proteina u sebi, ali za trenutni efekat zaglađivanja i smirivanja vlasi će itekako poslužiti.

Maska dolazi u teglici od čvrste plastike dopadljivog izgleda. Pakovanje sadrži 300 ml maske i na akciji je koštalo 300 dinara. Prvo što ćete osetiti kada otvorite teglicu jeste očaravajući, salonski miris koji će se zadržati u kosi sve do narednog pranja. Zaljubljena sam u ovaj miris, toliko je diiivan! Sama maska je izuzetno guste teksture. Sve i da je okrenete naopačke, neće ispasti. Bez obzira na to što je toliko gusta, maska se izuzetno lako i lepo raspoređuje po kosi. Nije vam potrebna velika količina, a nanosi se na predeo kose od ušiju na dole. Ovo svaki put naglašavam zato što devojke mahom stavljaju maske i balzame blizu temena, pa se posle žale da im maska masti kosu. No, no!

Na pakovanju piše da maska treba da se drži 1 minut. Zaista, već pri samom nanošenju kosa je toliko glatka da ruka klizi kroz kosu. Osećam pod prstima da je vlas popunjena i površinski obnovljena, kao i da je izuzetno meka. Jako lako se ispira i osećaj pod prstima ostaje maltene isti kao kada je maska bila na kosi. Kada se kosa osuši, bude smirena, vidno lepša, mekana, sjajna i nema neukrotivih antenica. Izuzetno lako se raščešlja, dlaka je površinski popunjena i samim tim zaštićena od oštećenja. Za minut se dobija sjajan efekat, tako da najviše volim da je koristim kada sam u žurbi, a treba mi wow kosa. Ako je neophodno da kosu posle pranja sušite fenom, taj proces će se korišćenjem ove maske skratiti za pola. Međutim, ako je ostavite prirodno da se osuši, ona će ostati onako kako ste je očešljali – zaglađena i mirna, bez naelektrisanih delova. Neće biti slepljena, već lepo, uredno složena, pramen po pramen.

Odavno me neka drogerijska maska nije ovoliko oduševila. U poslednje vreme koristim profesionalne maske za kosu te sam navikla na njihov efekat, ali od neke pristupačne maske zaista nisam očekivala ovako sjajan efekat. Da li ste već probale ovu masku i ikakvi su vaši utisci? Da li postoji mneka maska drogerijskog ranga koja vas je oborila s nogu?

Pišite mi u komentarima ili na mail.

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

3 komentara

Ostavite komentar