BlogNega kose

Garnier Fructis Goodbye Damage Intense Repair Mask

Pošto sam videla mnogo negativnih komentara kod blogokoleginica vezanih za ovu masku, odlučila sam da napišem svoje utiske.
Kosa mi je tanka, gusta, farbana u tamno smeđe (prirodna boja joj je tamno pepeljasto plava), i samim tim prilično nezahvalna za održavanje. U septembru sam skraćivala krajeve jer su bili u katastrofalnom stanju od sunca i morske vode. Tada je frizerka htela dosta da mi skrati kosu, ali nisam dala. Jako je sporo rasla i bilo mi je žao da je više šišam. Rekla mi je da onda nabavim neko dobro pakovanje za kosu, jer mi se inače neće oporaviti. Tako sam, prilično uplašena za svoju slabu kosu, kupila ovu masku, iako je bila malo skuplja (oko 450-500 din za 300 ml), ali rekoh – nemam šta da izgubim.
Garnier Fructis Goodbye Damage Intense Repair MaskProizvođač garantuje jačanje kose od korena do vrhova, 10 puta jače pramenove, a 4 puta manje ispucalih vrhova nakon 3 korišćenja. E sad, deluje kao bajka, jer da bi se postigli rezulati, morate koristii i šampon i balzam i masku i serum iz ove kolekcije, bla bla bla… Izuzetno retko koristim šampon i balzam iz iste linije, a kamoli čitavu kolekciju.
Da pređem na stvar. Nanosim je nakon što isperem šampon i odstranim višak vode. Maska miriše voćkasto, miris je predivan i dugo se zadržava na kosi. Dovoljna je količina veličine oraha. Rasporedim je po čitavoj kosi, izuzev predela od oko 5 cm od temena (da se ne bi dodatno izmastila). Piše da je treba isprati posle 3 min., ali je ostavim desetak minuta. Zatim je dooobro isperem i uvijem u peškir. Retko feniram i peglam kosu jer je prirodno ravna, najčešće je pustim da se prirodno osuši.
Posle korišćenja maske kosa je zaglađena, nije nešto preterano meka, ali je na sam dodir jača. Lako se raščešljava. Koristila sam je prilikom svakog drugog pranja kose. Posle nešto više od 2 meseca upotrebe, kosa je počela enormno da mi raste, bila je sjajnija i otpornija. Rascvetalih krajeva nije bilo (ako ćete mi verovati!) i kosa mi je bila savršena. Nije se mrsila, bila je poslušna i glatka.
Kosa mi je bila oporavljena, ali sam odlučila da nastavim da koristim masku. Ipak, na zdravu kosu nije imala nikakvog efekta, osim što je ukrutila i slepila. Dakle, ova maska deluje samo na IZUZETNO OŠTEĆENU KOSU.

Kosa mi je porasla do pola leđa, a pre 4-5 meseci je jedva prelazila ramena. Kontinuiranom upotrebom ova maska mi je zaista pomogla. I ovih dana ponekad stavim malo na krajeve, kad primetim da su krenuli da pucaju. Ovom maskicom sam prezadovoljna i dajem joj samo dobre ocene.

Garnier Fructis Goodbye Damage Intense Repair Mask 2Da li ste probali ovu masku? Kakvo je vaše iskustvo sa njom? Koje još maske za kosu koristite?
P.S.Izvinjavam se zbog prilično lošeg kvaliteta fotografija, činjenica je da je vreme napolju jako tmurno i da nema dovoljno prirodne svetlosti.
Nadam se da ste uživale, do sledećeg posta šaljem vam puno poljubaca.

4 komentara

Ostavite komentar