BlogNega kožeNega lica

Freeman Mint & Lemon Clay Mask

Kada birate proizvode za negu lica, najbitnije je da, pre svega, odredite svoj tip kože. Moja je masna, T-zona se izuzetno prosijava, problematična, sklona aknama, upalnim procesima i crvenilu, a povrh svega je i osetljiva. Obrazi mi nekada postanu suvlji usled korišćenja jačih preparata za čišćenje lica. Jako vodim računa šta ću stavljati na lice. Dovoljno je da mi jedan sastojak ne odgovara, pa da mi lice bude u haosu mesec dana.
Freeman Mint & Lemon Clay Mask 1

Pre izvesnog vremena sam od Vesne iz Kozmetika Teatar Freeman dobila maske u kesicama na testiranje. Sve su bile dobre, ali je mojoj koži najviše prijala ova, sa mentom, limunom i glinom, pa sam odlučila da je kupim u full size pakovanju. Pisala sam već utiske o ovoj maski nakon dva korišćenja u ovom postu, a sada vam prenosim utiske nakon višemesečnog korišćenja.

 

Maska dolazi u mekanoj tubi limun žute boje. Pakovanje je prilično veliko – sadrži čak 175 ml proizvoda.
Na ambalaži se nalaze sve potrebne informacije kao i lista sastojaka.

Freeman Mint & Lemon Clay Mask 2

Poklopac je od kvalitetne plastike. Otvor je malo je veći da se ne biste mučili sa doziranjem.

Freeman Mint & Lemon Clay Mask 3

Maska je zelene boje, guste teksture, ali se jako lepo razmazuje. Malo je jačeg, osvežavajućeg mirisa. Nekada je nanosim u gušćem, a nekada u tanjem sloju – zavisno od trenutnog stanja kože. Korisitm je jednom ili dva puta nedeljno u zavisnosti od potreba kože. Najviše volim da skuvam šolju čaja, čitam blogove ili magazine, i nanesem ovu masku – potpuno uživanje i relaksacija. 🙂

Stavljam je na prethodno očišćeno i osušeno lice. Kada se nanese maska, prvi efekat jeste hlađenje, koje upaljenoj koži sklonoj aknama izuzetno prija. Za desetak minuta maska se u potpunosti osuši na licu i zacementira ga. Obožavam taj osećaj, kada ne mogu ni da pričam ni da se nasmejem. 😀 Skidam je sunđerom za pranje lica koji natopim toplom vodom. Posle ispiranja koža je pročišćena, crvenilo smanjeno, a akne i mitiseri su zreli za dalje mehaničke procedure (ma, priznajte – i vi to radite 🙂 ). T-zona je u potpunosti matirana, a pore sužene – ovo je jedina maska s kojom mi je to uspelo u potpunosti. Obrazi mi ponekad budu blago isušeni, ali to u potpunosti zanemarujem.
Što je više koristim, koža mi je u sve boljem stanju i smanjuje se period između dva kritična perioda kože.
Nikakve iritacije nisam imala od ove maske. Lice mi je posle korišćenja dubinski pročišćeno, glina upije sebum, a menta i limun hlade i ublažavaju upale i crvenilo s kojima se često mučim. Preporučujem ovu masku svima koji imaju isti ili sličan tip kože kao što je moja. Nećete se pokajati.

Masku možete naručiti sa njihovog sajta http://www.kozmetika-teatar.rs

Hvala vam za svaki pregled, komentar i share!
Do narednog posta,
Ljubim vas.

1 komentar

Ostavite komentar