BlogLiceŠminka

Essence Camouflage Full Coverage Concealer 10 Nude

Kada sam bila mlađa, mahom sam kupovala korektore u stiku, zato što su tada bili popularni i dostupni. Tada nisam imala ni velike podočnjake ni veće probleme sa aknama, pa nisam ni imala potrebu za jačim prekrivanjem. U make-up fioci i dalje imam jedan Color Trend korektor u stiku, kom će verujem vrlo brzo isteći rok trajanja koliko ga ne koristim. 😀 Kako godine prolaze, podočnjaci su vidljiviji, hormoni divljaju i svoje tragove sve jače ostavljaju na licu, te mi je samim tim potreban jači i efikasniji korektor.

Koža mi je u T-zoni izuzetno masna i sklona nepravilnostima, dok mi ostatak lica ponekad ume biti dehidriran zbog korišćenja jačih sredstava za regulisanje sebuma. Kapci su mi takođe masni, a predeo ispod očiju osetljiv, pomalo masnjikav, sa srednje izraženim panda kolutovima. 😀

Letos sam odlučila da probam čuveni Essence Camouflage korektor. Odlučila sam se za nijansu 10 nude zato što mi je 05 ivory delovala suviše svetlo i rozikasto, te sam smatrala da bi mi samo dodatno istakla podočnjake i nepravilnosti. Nude nijansa je neutralna nijansa koja je dovoljno svetla kako za pokrivanje, tako i za highlight.

Korektor dolazi u dopadljivoj ambalaži koja sadrži 5 ml proizvoda. Ima sunđerasti koso sečeni aplikator i stoper koji dozira manju količinu proizvoda. Vidim da su mnogi to naveli kao manu, ali meni se to dopada. Lakše je nadograditi ga, nego odjednom naneti veliku količinu pa se posle mučiti sa blendanjem i uvlačenjem u borice, zar ne?

Korektor je kremaste teksture i apsolutno nije težak na licu. Najviše volim da ga nanosim beauty blenderom. Jako lepo se blenda i stapa sa puderima. Srednje je pokrivne moći. Podočnjake će skoro potpuno prekriti i osvežiti područje oko očiju. Nepravilnosti lepo pokriva prirodnom završnicom. Kada se setuje, ne uvlači se u borice i ne naglašava ih. Postojan je minimum 8h i ne oksidira, već ceo dan pruža odmoran i svež izgled.

Ako vam je potreban lagani korektor srednje pokrivnosti, za svaki dan, onda je ovo savršen izbor za vas. Košta nešto manje od 400 dinara i može se naći u drogerijama.

Da li ste probale ovaj korektor i kakvi su vaši utisci?

Koje korektore volite i rado koristite?

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

Ostavite komentar