BlogNega kose

Dodatna nega kose – serumi, sprejevi itd.

Kako se bliži hladnije vreme, kosa zahteva dodatnu negu. Kosa gubi vlagu, isuši se od centralnog grejanja, vetra i niskih temperatura, pa postaje naelektrisana, neposlušna, suva, dehidrirana.

Dodatna nega kose

 Stoga joj treba pružiti malo dodatnih sastojaka. 🙂
Prvo i osnovno – kosu perite blagim šamponima, nemojte da je perete vrelom vodom, balzam je OBAVEZAN, kao i maske i pakovanja jednom do dvaput nedeljno.
Ovo je moja standardna ekipa. 🙂
Hair X Winter Care Protecting and Anti-static mist – O ovoj prskalici nemam ništa posebno da kažem što se tiče nege. Ovo je sprej za kosu koji sprečava elektrisanje kose u zimskim uslovima, i kao takav izuzetno dobro radi posao. Može se prskati i na mokru i na suvu kosu. Koristim ga kada je napolju poprilično hladno. Miriše prelepo, ali zna da dodatno izmasti kosu. Sve u svemu, solidan proizvod. Košta oko 300-350 din. za 150 ml.

Gliss Instant Repair Treatment – Imam ga još od prošle godine i ne bih ga menjala ni za šta! Na opranu kosu se stavi količina veličine manjeg oraha i kosa se osuši prirodnim putem ili isfenira. Kosa je S-A-V-R-Š-E-N-A, zaglađena, meka, sjajna, mirisna… I izgleda izuzetno zdravo. Kupila sam ga u lokalnoj prodavnici za nekih 200 din. i plače mi se što ga više nigde ne mogu naći!

A sada malo o serumima. 🙂

Hair X Shine Boost Serum – for Dark Hair – Ovo je serum koji pruža dodatni sjaj tamnoj kosi. Postoji i u varijanti za svetlu kosu. Stavlja se mala količina na mokru kosu. Kosa bude taaako sjajna, da je to neverovatno! Jedino treba paziti da se ne stavlja pri temenu – u tom slučaju može da izmasti kosu. Sadrži izuzetno kvalitetne sastojke. Košta oko 400 din za 50 ml, što je povoljno jer baš dugo traje.

Advance Techniques Daily Shine Dry Ends Serum – Verujem da za ovaj serum ne postoji devojka koja nije čula. Klasika, zelena bočica, tečnija struktura, stavlja se na krajeve da zagladi oštećenja i pruži dodatni sjaj kosi. Meni malo zamasti kosu kada ga stavljam na brzinu, ali sam inače zadovoljna učinkom.

Koje serume, prskalice, leave-in tretmane vi koristite? Imate li neki da mi preporučite?
Do sledećeg posta, budite mi lepe, zdrave i nasmejane!
Ljubim vas!

2 komentara

  1. Ovaj Avon serum je jedna od retkih stvari koje ja kupujem iznova i iznova. Što je najgore, nema neku specijalnu negu, nego eto, lepo miriše i kosa bude sjajna posle njega. Ovaj Gliss sprej ću morati da kupim, ostalo mi je još malo nekog prethodnog koji jedva čekam da promenim, tako da sam već počela da mu tražim zamenu. 🙂

Ostavite komentar