BlogNega kose

Dikson Argabeta Collagen maska za kosu

Ako redovno pratite moj blog, znate da mi je nega kose velika opsesija. Konstantno isprobavam nove proizvode – od maski, šampona, prskalica, ampula… Zaista uživam u tome. Zbog toga imam problem sa potrošnjom istih. Nagomilam ih kao da će smak sveta. 😀 Retko kada uzimam zaredom dve iste maske za kosu, ali ću kupovinu Dikson Argabeta Collagen maske za kosu definitivno ponoviti. Ako vas zanima zašto, nastavite sa čitanjem!

Kvalitetne proteinske maske sam pronašla i savršeno mi odgovaraju – reč je o Dikson Argabeta Up Capelli Colorati i Selective Ammino Keratin maskama za kosu koje su pokazale izuzetne rezultate pri oporavku kose. Kako sam keratinske maske pronašla, bila sam u potrazi i za kvalitetnom hidratantnom maskom za kosu. Odlučila sam se za Dikson Argabeta Collagen masku, o kojoj sam čitala pozitivne utiske na blogu Zdrava kosa. 

Dikson Argabeta Collagen maska za kosu dolazi u dopadljivoj tubi zapremine 250 ml. Koštala je oko 9 evra. Poklopac je od kvalitetne plastike, a otvor je idealne veličine za željeno doziranje maske. Sadrži hidrolizovani kolagen, arganovo ulje i ulje kamelije. Namenjena je svim tipovima kose. Kolagen revitalizuje kosu i ojačava bez otežavanja, vraća optimalni balans vlasima, te preventivno deluje na starenje kose. Vitamin E iz arganovog ulja ima antioksidativna svojstva, dok ulje kamelije daje sjaj i mekoću. Maska za kosu miriše, u najmanju ruku, prelepo, predivno, savršeno. Ne preterujem! Miris je intenzivan, luksuzan, ali ne guši. Zadržava se u kosi do narednog pranja. Maska je srednje guste teksture i jako lepo se nanosi po kosi. Ponekad preteram sa količinom koju stavljam na kosu, priznajem. 😀 Već pri samom nanošenju kosa je osetno mekša. Što je duže ostavite da deluje, kosa će vam biti više hidrirana. Efekat je izuzetan. Deo kose koji je godinama bio farbam u plavo je mekan, sjajan, hidriran i nahranjen (o delovima gde mi je prirodna boja kose tek da ne pričam). Kosa se izuzetno lako raščešljava, prelepo miriše sve do sledećeg pranja i, iako je izuzetno hidrirana i nahranjena, ne lepi se i nije masna, već je lepršava, a opet lepo složena.

Moja kosa obožava ovu masku i svaki put sve bolje reaguje na nju. Redovna hidratacija kose je isto toliko važna kao i proteinska nega i ove dve stvari treba redovno praktikovati. Slušajte potrebe svoje kose. Negujte u skladu sa njenim trenutnim stanjem i potrebama i uspeh u vidu lepe, zdrave, negovane kose neće izostati.

Da li volite Diksonove maske za kosu? Koje mi još maske za kosu preporučujete?

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

2 komentara

Ostavite komentar