BlogNega kose

Dikson Argabeta Beauty maska za kosu

Za brend Dikson sam prvi put čula na blogu Zdrava kosa. Ako već niste (mada sumnjam) zapazile ovaj blog, od srca vam preporučujem da ga prelistate. Naći ćete mnogo saveta o tome kako pravilno negovati kosu i mnoooogo kvalitetnih recenzija. Da se vratimo na Dikson kozmetiku – probala sam dve njihove maske. U pitanju su Dikson Argabeta Up Capelli Colorati Hair MaskDikson Argabeta Collagen maska za kosu. Ne znam koja mi se od ove dve više dopala, jako su kvalitetne i verujte mi na reč ima velike razlike u odnosu na drogerijske maske za kosu. Letos sam odlučila da probam još neku iz njihovog asortimana. Odlučila sam se za Dikson Argabeta Beauty masku za kosu.

Proizvođač obećava da će ova maska za kosu revitalizovati i ojačati dlaku bez otežavanja, te da će vratiti balans u vlasima i uticati na njeno starenje. Sadrži arganovo ulje koje sadrži vitamin E – prirodni antioksidans, koji će zaštiti kosu od slobodnih radikala. Sadrži i beta karoten, koji obnavlja vlasi i štiti kosu od oštećenja izazvanih uv zracima.

Maska za kosu dolazi u kvalitetnoj plastičnoj teglici zapremine 250 ml. Kao što to obično biva sa ambalažama crne boje, i za ovu se hvataju fleke od vode i kamenca. Maska za kosu je zaštićena debelom folijom koju sam jedva uspela da skinem. 😀 Definitivno više volim drugačiju ambalažu, onu u tubi, ali šta je tu je. Maska miriše savršeno, parfemski, prelepo. Miris se zadržava u kosi možda dan ili dva. Maska je malo gušće teksture, ali se jako lepo nanosi i raspoređuje po kosi. Držala sam je na kosi ili minut ili par minuta, nisam duže, ali isprobaću je i tako.

Nakon ispiranja maske, kosa je neverovatno mekana, zaglađena, nahranjena i sjajna. Mnogo lakše se oblikuje i raščešljava. Nije slepljena niti masna. Ova maska za kosu malčice oduzima volumena, ali je to zanemarljivo s obzirom na efekat koji pruža.

Obožavam Diksonove maske za kosu. Već duže vreme razmišljam da pređem isključivo na njih, ali radoznalost za isprobavanjem drogerijskih maski za kosu je jača. 😀 Sve u svemu, ove maske su možda malo jačeg cenovnog ranga (oko 1200-1300 dinara), ali se zaista isplate jer se itekako primećuje razlika. Sadrže mnogo kvalitetnije sastojke koji dugoročno hidriraju i oporavljaju kosu. Ovo nikako ne znači da ne volim drogerijske maske za kosu – znate već da sam ih isprobala mnooogo i da među njima ima jako dobrih.

Da li koristite Diksonove maske za kosu i kakvi su vaši utisci?

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave.

Ostavite komentar