BlogNega kožeNega tela

Dezodoransi… :)

Svi znamo šta su dezodoransi i čemu služe. Znamo da postoje oni u spreju, stiku, roll-on, a neki postoje čak i u vidu krema. Postoje antiperspiranti (sprečavaju neprijatne mirise) i antitranspiranti (sprečavaju znojenje). Takođe, većina njih sadrži soli aluminijuma, za koje pričaju da su izuzetno štetni i da izazivaju karcinom, pa se potrudite da takve što ređe koristite.
Koristim nekoliko njih, u zavisnosti od prilike.

Dezodoransi

B.U. Heartbeat & B.U. Fancy Cinderella Oba su divnih zimskih mirisa i obožavam ih! Ne štite od znojenja, ali se miris izuzetno dugo zadržava na koži. Koštaju oko 250 din.

Nivea Calm & Care Moje otkriće 2013. godine! Miljenik svih miljenika među dezodoransima. 🙂 Prvo, zato što se može naneti ODMAH NAKON BRIJANJA, a da ne izaziva apsolutno nikakve iritacije (govorim za sebe, možda neće kod svakoga biti ista reakcija). Koža bude izuzetno glatka i nežna. Drugo, ima predivan, nežan miris, koji se jaaako dugo zadržava na koži. Treće, primetila sam dosta smanjeno znojenje. Ovo ogromno pakovanje sam našla kod žene koja ih donosi iz Mađarske i platila ga 250 din. Već je pri kraju, pa žickam da ga opet kupim. 🙂

Garnier Invisi Max Protect Kao prvo, itekako se primećuje na odeći – ostavlja fleke. Ne znam zašto, ali svaki dezodorans koji obećava zaštitu od fleka na odeći radi baš suprotno (ili ja to umišlajm). 😀 Inače, zaštita je odlična, i miris se dugo zadržava. Jako mi se sviđa i pakovanje, jer je drugačije nego kod ostalih dezodoransa. Sve u svemu, preporuka! Košta oko 300 din.

Dove Original Za kraj, stari, dobri Dove. Uvek imam jedan, bilo da je u pitanju stik ili onaj u spreju. Karakterističan miris, pouzdana zaštita, dodatna nega. Dovoljno da mi stalno bude na polici. 🙂 Košta oko 300 din.

Koje dezodoranse vi koristite? Planiram da kupim Nivea Pure & Natural, jer ne sadrži soli aluminijuma, pa će biti recenzija.
Ljubim vas!

4 komentara

  1. Moje otkriće u 2013. je onaj Dove sa zlatnim poklopcem. Prelepo mi miriše i skroz je nežan, nikakve iritacije nemam kada ga koristim odmah posle brijanja.
    Jesi li imala neke iritacije sa ovim B.U. nakon brijanja? Htela sam da ga kupim, ali nisam htela da rizikujem da ne iziritiram kožu. Generalno svi oni napišu da može, ali sam imala neki Adidas posle kog me je užasno peklo kad bih ga stavila odmah posle brijanja, pa sad koristim samo ove proverene. 🙂

Ostavite komentar