BlogNega kose

Dahlia Total Repair & Care Hair Mask

Drage moje,
Konačno sam ugrabila vremena i sela za laptop da vam napišem novi post. Nemojte mi zameriti što ređe pišem, previše obaveza u privatnom životu me sprečava da pišem koliko bih želela. Nadam se da će se to uskoro promeniti. Koliko sam mogla da vidim, broj pregleda na blogu i lajkova na FB stranici svakodnevno raste, iako retko pišem, što me jako raduje. Vi ste moja podrška i moj vetar u leđa, zbog vas pišem i zbog vas ću se truditi da budem bolja i da vam pišem što više korisnih i zanimljivih postova.
Dosta emocija, da pređem na stvar. 🙂 Ako me redovno pratite na FB stranici, znate da sam pre određenog vremena na akciji u  Rodi ‘ulovila’ Dahlia masku za kosu za smešnih 160 din. Nakon mesec dana intenzivnog testiranja, utisci su se slegli i spremna sam da vam u potpunosti prenesem utiske o ovoj maski za kosu. 🙂

Dahlia Total Repair & Care Hair Mask 1

Maska dolazi u teglici od čvrste plastike. Sadrži 300 ml. Bele je boje i jakog, slatkastog mirisa, koji meni lično vuče na karamele. Miris se zadržava u kosi do narednog pranja. Tekstura joj je izuzetno gusta – toliko da ako okrenete teglicu naopačke, nema šanse da vam iscuri. Bez obzira na gustinu, maska se lepo raspoređuje po kosi i nije potrebna velika količina.

Dahlia Total Repair & Care Hair Mask 2

Napominjem, maske se NE stavljaju na teme! Teme uvek treba da je čisto, da se ne bi zapušavale pore i da bi kosa mogla neometano da raste, kao i da se ne bi stvarala perut. Zapamtite ovo jednom za svagda. 🙂 Kosu uvek dobro iscedite od viška vode, zatim podelite na 4-5 delova i na svaki deo nanesite masku, zatim blago raščešljajte češljem sa širokim zupcima i ostavite da deluje.

Dahlia Total Repair & Care Hair Mask 3

Iako na pakovanju piše da bi masku trebalo držati 3 minuta, držala sam je duže, desetak minuta. Smatram da za 3 minuta ne bi mogla mnogo da uradi.
Prilikom ispiranja kosa je već na dodir mekša i jača – manje kose mi je opadalo. Izuzetno lako sam je raščešljala. Maska sadrži termoaktivnu komponentu, što znači da se određeni sastojci dodatno aktiviraju prilikom sušenja kose fenom, čineći je mekanom i sjajnom. Zaista, feniranje je bilo umnogome olakšano. Svaka dlaka je bila na svom mestu – što mi je jako bitno, jer mi je kosa prilično oštećena i prosto ne volim kada leti na sve strane. Čak mi ni serum za krajeve nije bio potreban. Kosa mi nije bila otežana ni slepljena.

Dahlia Total Repair & Care Hair Mask 4

Nisam veliki stručnjak za tumačenje sastojaka, ali neke vam mogu protumačiti. Od dobrih sastojaka, maska sadrži bademovo ulje, 4 vrste proteina i pantenol. ‘Loši’ sastojci su ozloglašeni konzervansi, parabeni. Ima ih čak 5. Meni lično ne smetaju, jer proizvod ne stavljam na koren pa samim tim parabeni ne mogu da mi uđu u krvotok, ali ako ih izbegavate u potpunosti, ova maska nije za vas.

Konačan utisak je da ova maska odlično radi svoj posao, sprečava kidanje, mršenje i strukturna oštećenja kose, kosa bude sjajna, mekana, manje opada, a ispucali krajevi budu zaglađeni. Po meni je ova maska odlična za oštećenu kosu. Ne znam kako bi se ponašala kod osoba kojima kosa nije mnogo oštećena. Kada je potrošim sigurno ću je ponovo kupiti. Sada košta oko 350 din., ali vam je moj savet da redovno pratite akcije. 🙂

Da li ste probale ovu masku i kakvi su vaši utisci?
Koje maske za kosu mi još preporučujete?
Do narednog posta,
Ljubim vas puno!!!

Ostavite komentar