BlogNega kožeNega tela

Dahlia Almond & Collagen Hand Cream

Kako je stigla prava zima, sa debelim minusom, ruke zahtevaju dodatnu negu, jer one najviše stradaju od vetra i hladnoće. Da biste ih zaštitili, obavezno nosite rukavice kad idete napolje, i redovno ih mažite bogatom, hranljivom kremom, da vam ne bi ispucale.

Dahlia Almond & Collagen Hand Cream

Moj favorit za zimske dane je Dahlia Badem i Kolagen. Pakovanje karakteristično za Dahlia kremice, belo sa ljubičastim poklopcem. Postoji u pakovanju od 75 ml i 120 ml (ovo moje je od 120 ml jer kreme za ruke trošim u enormnim količinama 😀 ). Krema je malo gušća, ali se brzo upija. Ostavlja ruke mekanim i nahranjenim. Čak i posle pranja ruku ostaje osećaj mekoće. Miris badema je presladak za moj ukus, jak i intenzivan, pa ko ne voli badem neka izbegava ovu kremu. Ipak, kada izuzmemo miris, nega je izvrsna, krema je hranljiva i to mi je najbitnije jer imam izrazito suve ruke, a zimi se stanje dodatno pogoršava.

 Kao što možete videti na listi sastojaka, ova krema sadrži čak pet vrsta parabena (koji su inače konzervansi i sprečavaju kvarenje proizvoda, ali neki naučnici tvrde da se ponašaju slično estrogenu (ženskom hormonu), te da izazivaju razne vrste kancera). Prema tome, ako izbegavate ove sastojke, ova kremica nije za vas.
Košta oko 150 din., u zavisnosti od količine.

Koju kremu za ruke vi koristite u ovim ledenim danima? Da li koristite Dahlia kreme za ruke? Šta mislite o parabenima?
Do sledećeg posta, jedan veliki poljubac za sve vas!
:*

2 komentara

  1. Ja se još uvek ''učim'' da koristim kremu tokom zime. Nikako da mi pređe u naviku, a od tableta su krenule da se suše. Imam samo par kremica, od ove godine sam krenula da ih gomilam, ali nešto ne volim nijednu. Zanimljiva su mi ona mala pakovanja O.P.I losiona za ruke, zbog raznih mirisa.
    Što se parabena tiče, nikad nisam obraćala pažnju na to. Tek kad sam otvorila blog počela sam da gledam sastave stvari, mada ne znam što kad u 90% slučajeva nemam pojma šta je šta. Hemija i ja – no no. 😀

Ostavite komentar