BlogNega kose

Biomelem – Moje iskustvo

Krajem prošle godine sam u nagradnoj igri koju su organizovali moja draga Tijana sa bloga Sreća je zdravlje i kompanija Biomelem osvojila šampon i balzam. Paketić je stigao 31. decembra pa sam ga odmah stavila pod jelku. 🙂 S obzirom na to da ranije nisam bila u prilici da probam Biomelemove proizvode, jedva sam čekala da ih testiram.

Biomelem

Biomelem šampon za revitalizaciju kose dolazi u klasičnom pakovanju od 200 ml. Sadrži ekstrakte nevena, hajdučke trave i zelenog čaja; kao i pantenol i alantoin. Miriše mi na neke biljčice, ali je miris prijatan i ne zadržava se u kosi. Šampon je beličaste boje, srednje gustine. Lepo peni. Nakon ispiranja ostavlja škriputavi osećaj, što znači da odlično pere. Teme mi nije dodatno isušio, što mi se dešavalo sa nekim šamponima otkad sam počela da se farbam u plavo. Kosa je posle pranja sjajna, elastičnija i lako se oblikuje.

Biomelem 2

Biomelem balzam sa ekstraktom meda, jojobinim i maslinovim uljem, kao i vitaminom E me je oduševio. Od jakog, ali prijatnog mirisa meda, koji se dugo zadržava u kosi; preko toga što se izuzetno lako nanosi i raspoređuje po kosi, pa sve do krajnjeg efekta. Balzam sam isprobala u dve varijante – držeći ga na kosi do 3 minuta, i radeći dubinsku hidrataciju. Posle 3 minuta držanja balzama efekat je klasičan – kosa bude mekana, lepršava, lako se raščešljava i oblikuje i bude sjajna. Nakon dubinske hidratacije ovim balzamom efekat je fantastičan! Dubinsku hidrataciju radim tako što malo veću količinu balzama stavim na kosu, stavim na glavu kesu/kapu za tuširanje/peškir, i to zagrevam fenom svakih desetak minuta. U zavisnosti od vremena kojim raspolažem procedura traje od pola sata do sat vremena. Posle čitavog procesa ostavim kosu da se osuši prirodnim putem. Rezultat bude meka, sjajna, prelepa kosa, svaka dlaka bude na svom mestu i deluje kao da me je frizer fenirao. Ispucali krajevi budu zaglađeni, te mi ni serum nije potreban.

Biomelem 3

Moje prvo iskustvo sa Biomelemovim proizvodima je pozitivno i u budućnosti ću sigurno probati i njihove druge proizvode.
Da li ste vi probale nešto iz njihove ponude i kakvi su vaši utisci?
Ljubim vas!

4 komentara

Ostavite komentar