BlogNega kožeNega lica

Balea Aqua Serum

Da li koristite serume lice? Da li uopšte znate čemu služe? Čini li vam se da su prilično skupi za vaš budžet?
Serume nisam ni pomišljala da koristim, sve dok mi iz Vichy-a nisu poslali njihov serum Aqualia Thermal (da biste pročitali recenziju o njemu, kliknite ovde). Malo je reći da sam se oduševila. Međutim, kako košta oko 2500 dinara, nisam bila u mogućnosti da ga ponovo kupim, iako zaista vredi te novce. Srećom, zahvaljujući drugim blogerkama i njihovim recenzijama, nedavno sam mu našla mnogo povoljniju zamenu.
U pitanju je čuveni i naveliko hvaljeni Balea Aqua serum za kožu.
Balea Aqua SerumSerumi za kožu imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru dubinski u kožu, što znači da se sastojci bolje apsorbuju. Serumi sadrže manje molekule nego kreme, te u tome leži tajna njihovog dubljeg i bržeg prodiranja u kožu. Kada jednom probate serume, teško da ćete ih se ikada odreći. :)S obzirom na to da imam masnu kožu sa obrazima koji ponekad umeju da budu dehidrirani usled korišćenja jačih sredstava za čišćenje lica, bio mi je potreban serum koji mi neće dodatno zamastiti kožu, tj. nije dolazio u obzir serum koji sadrži ulja ni druge masne sastojke.
Balea Aqua SerumOvaj serum je na bazi vode, te je samim idealan za nas masnokošce. Sadrži 30 ml i košta nešto više od 500 dinara. Dolazi u praktičnom pakovanju sa funkcionalnom pumpicom. Dovoljna je jedna do dve pumpice za celo lice i vrat. Serum je redak, miriše izuzetno blago, lako se razmazuje i jako brzo se upija. Ne ostavlja lepljiv sloj. Koža je nakon nanošenja mekša i osetno hidrirana. Dehidriani delovi i eventualno crvenilo i zatezanje su
momentalno umireni, a koža spremna za nanošenje kreme. Važno je naglasiti da sačekate da se serum u potpunosti upije, pa da tek onda nanesete kremu, da bi učinkovitost oba proizvoda bila maksimalna. Serum pojačava efikasnost krema i zato ne bi trebalo da ga preskačete.Letos sam imala velikih problema sa dehidriranim obrazima. Stanje je bilo užasno – koža je počela da mi se peruta, dok je ostatak lica bio premasan. Malo je reći da sam bila očajna! Srećom, ovaj serum me je spasio. Za nedelju dana je rešio taj haos na licu, a da mi nije izazvao nikakve potkožne bubuljice ni nepravilnosti.Balea Aqua SerumNanosim ga svako jutro i veče na očišćeno lice. Sporo se troši. Jako mi prija, obožavam ga i ne planiram u skorije vreme da ga menjam! :)Da li ste već probale ovaj serum? Kakvi su vaši utisci?
Da li ste probale dnevnu kremu iz ove kolekcije? Planiram da je probam, pa bi mi mnogo značilo ako bih čula vaše utiske.Do narednog članka,
Budite mi lepe, zdrave i srećne!
Ljubim vas!

Ostavite komentar