BlogNega kožeNega lica

Avon True Nutra Effects Gentle Scrub Cleanser

Važnost korišćenja pilinga nikada ne može biti prenaglašena. Piling uklanja mrtve ćelije sa površine kože, te samim tim podstiče regeneraciju kože. Poželjno je koristiti pilinge jednom do dva puta nedeljno, u zavisnosti od tipa kože i njenih trenutnih potreba. Ne treba preterivati, zato što može doći do oštećenja kože koja nisu nimalo naivna. Svakom tipu kože je potrebno redovno pilingovanje – od masne, preko kombinovane, normalne, suve i osetljive. Piling treba raditi uveče, pred spavanje, zato što se koža prirodno regeneriše u periodu od 23h do 4h. Važno je naći pravu meru i pravi proizvod, što je u moru proizvoda zaista teško.

Prelistavajući Avon katalog, naletela sam na Nutra Effects piling za lice koji je bio na nekoj smešnoj akciji, tipa 200-250 din. Kako mi je čuveni Freeman-ov piling bio pri kraju, odlučila sam da ga naručim, ne očekujući ništa posebno za te novce. Generalno, od kada je izašla Nutra Effects kolekcija, nije me nešto posebno privlačila. Da li sam bila u zabludi?

Piling dolazi u tubici zapremine 100 ml. Namenjen je normalnoj i suvoj koži, kakva moja nije. To sam videla tek kada mi je stigao piling. Kako je pakovanje providno, vidi se po neka veća čestica pilinga, koja liči na semenku neke voćkice (a možda i jesu prave čia semenke? Hm…). Mislila sam da piling neće odogovarati potrebama moje kože. Kada se otvori poklopac (koji je izuzetno tvrd i nesrećan, ne znam šta je sa Avonovim ambalažama u poslednje vreme), prvo što se primeti je osvežavajući, ali izuzetno blag i nežan miris, koji me je kupio na prvu loptu. Sam piling je gelaste teksture. U sebi sadrži, pored ‘semenki’, izuzetno sitne piling čestice, poput peska. Pod prstima je izuzetno nežan. Kada se nanosi na lice, nije grub ni agresivan, već delikatno čisti i osvežava lice. Lako se ispira sa lica. Mislila sam da će mi biti suviše blag, ali nije. Koža je nakon ispiranja mekana, glatka i nežna, dobro očišćena. Ne ostavlja nikakav masnjikav ni lepljiv trag. Prijatno sam se iznenadila. Nikakve iritacije, zatezanje kože niti nuspojave nisam imala. Moje lice obožava ovaj piling! A i moj novčanik, ruku na srce. 😀

Da li ste probale ovaj piling? Koji inače koristite i preporučujete?

Do narednog članka,

Budite mi lepe i zdrave!

2 komentara

Ostavite komentar