BlogNega kožeNega lica

Avon Nutra Effects hidratantna dnevna krema

Bez obzira na to koji tip kože imamo, hidratacija je obavezna i ključni korak pravilne nege. Koža koja je sklona aknama je sklona dehidrataciji usled češćeg korišćenja agresivnih čistača i sredstava za isušivanje akni. Izuzetno je važno pronaći hidratantnu kremu za masniji tip kože, a da ona ne bude masna i da ne sadrži sastojke koji mogu da zapuše pore. Često se desi da mi neka krema odlično hidrira lice, a da se naredno jutro probudim sa 3-4 fine potkožne bubuljice. Još uvek nisam načisto koji mi to sastojak ne odgovara, ali s obzirom na to da mi je lice masnije, rekla bih da se radi o određenim uljima. U moru krema za lice odlučila sam da isprobam i ovu iz Avon-a, iz Nutra Effects kolekcije.

Avon True Nutra Effects hidratantna dnevna krema namenjena je normalnoj do suvoj koži. Dolazi u staklenoj teglici zapremine 50 ml. Sadrži SPF 15. Sećam se da je na nekoj fenomenalnoj akciji bila 299 dinara. Nisam imala šta da izgubim, te sam je naručila. Miris kreme je delikatan i nežan, ne štipa me za oči. Ova krema za lice je klasične teksture, jako lepo se razmazuje i stvara tanak zaštitni film na koži. Nije masna niti teška, već kožu lica ostavlja vidno hidriranom i osveženom, blistavijom, mekanom, glatkom i zaglađenom. Dovoljna je mala količina za celo lice. Nisam primetila da mi je ova krema izazivala potkožne bubuljice. Odlična je podloga za šminku. Koristim je kada primetim da sam dosta isušila kožu gelovima i maskama namenjenim čišćenju masne kože. U tim situacijama vrati hidrataciju na željeni nivo. Ranije nisam nešto mnogo posezala za njom, ali kako se bliži hladnije vreme i počela je grejna sezona, uhvatila sam sebe da je mackam na lice češće nego inače.

Da li ću je ponovo kupiti kada je potrošim? Nisam sigurna. Postoji još mnogo kremica za lice koje želim da isprobam. Ako pretrpam ormarić, većini će isteći rok trajanja, pa ću morati da ih bacim, što mi svakako nije cilj. Ako vam je potrebna jedna ‘obična’ hidratantna krema sa SPF-om, nećete puno pogrešiti sa ovom iz Avon-a. Ako vam ipak treba jača hidratacija, zaobiđite je.

Da li koristite kreme za lice iz ove kolekcije i koja vam je najdraža?

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

Ostavite komentar