BlogNega kožeNega lica

Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask

Drage moje,

Kako provodite ove hladne dane? Kako podnosite činjenicu da nam se sprema zima? Brrr, naježim se pri samoj pomisli na poledicu. 🙁 Da me ne shvatite pogrešno, obožavam sneg, sankanje, pravljenje Sneška, a tek praznike… Već me polako hvata euforija! 😀
Vidim ja da je ovaj post krenuo u pogrešnom smeru, pa da se vratim na temu. 😀
Koža mog lica je masna, sklonu aknama, ali se zimi transformiše u mešovitu (obrazi ponekad znaju da se isuše). Zbog viška sebuma i masnog sjaja bila sam u potrazi za maskom koja će ga efikasno apsorbovati. U nizu mnogih koje sam probala mogu da kažem da je Freeman Mint & Lemon Clay Mask bez ikakve konkurencije. Pošto nemam gde da kupim Freeman kozmetiku (tester maske sam dobila na recenziju od njih, mogu se naručiti preko neta, a poštarina je maltene pola cene proizvoda što se ne isplati), odlučila sam da probam ovu iz Avon-a.

Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask

 Ako vas nisam smorila pričom i ako vas zanimaju moji utisci o ovoj ‘garavoj’ maski, nastavite sa čitanjem. 🙂
Do sada nisam imala prilike da probam Clearskin proizvode jer mi deluju suviše agresivno. Bez obzira na to što mi je koža masna, takođe je i osetljiva, a zaista mi nisu potrebna dodatna crvenila i alergije.
Da se vratimo maski. Ako mene pitate, ambalaža mi je očajna i ružna. Zelena i crna? Hmm… Ali ne sudi o knjizi po koricama. Očajna je i sama tuba – otvor je prevelik i uvek istisnem više maske nego što je potrebno. -.- Sadrži 75 ml. Čep je od tvrde plastike i teško se zatvara.
Tekstura je gusta (podseća me na gumu) i lako se razmazuje po licu. Pritom budite oprezni, jer je maska crne boje i ostavlja jako ružne fleke. Nije da se fleke ne mogu oprati, ali mene lično jaaako iritiraju. Miris, pa, verujem da je tipičan kao kod ostavlih Clearskin proizvoda, zaista nije ništa specijalno.
Kao što sam već rekla, maska je crne boje i kako se suši menja boju u svetlo sivu (slika ispod)
Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask 2
Dok traje proces sušenja, koža se jako zateže, toliko da čak ne možete ni da pričate. Volim taj osećaj jer mi je to sigurni pokazatelj da maska nešto ‘radi’. Posle desetak minuta maska je u potpunosti osušena i spremna za ispiranje, koje ide malo teže. Trebaće vam malo više vremena od uobičajenog da je isperete.
Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask 3
Posle ispiranja, obrazi mi ponekad budu jako isušeni a ponekad blago zategnuti – zavisi od trenutnog divljanja hormona po mojoj koži. Koža je u potpunosti čista. Mitiseri i bubuljice su zreli i izvučeni na površinu – jeeeej. I spremni za ceđenje. Šalim se. 😀 Potkožne bubuljice takođe donekle izvuče, što je za svaku pohvalu, jer znate i same koliko one umeju biti bolne. 🙁 T-zona mi je bez slaninica sjaja, što je do sad jedino Freeman maska uspela. Posle korišćenja na obraze obavezno nanesem Nivea Soft kremicu.
Koristim je jednom nedeljno, nekada i ređe, jer je prilično jaka i agresivna. Ne znam kako bi se sa ovom maskom proveo neko ko ima suvu kožu. :/ Moram napomenuti da su mi posle prve upotrebe obrazi bili jako crveni, ali na svu sreću takav incident se nije ponavljao.
Rezime: ovo je odlična maska za nas sa masnom/mešovitom kožom, jer vidljivo čisti pore, mitisere, bubuljice i masni sjaj. Ipak, treba biti obazriv prilikom upotrebe zbog mogućih alergija i crvenila.
Sastojci (koje bih volela da protumači neko ko se razume u njih):
Da li ste probale ovu masku i koji su vaši utisci?
Da li ste probale neki drugi Clearskin proizvod koji biste mi preporučile?
Pišite mi,
Do narednog posta,
Ljubim vas puno!

6 komentara

Ostavite komentar