BlogNega kose

Avon Advance Techniques serumi za kosu – Daily shine & Smooth as Silk

Drage moje,
Prošlo je čak tri meseca od mog poslednjeg posta. Zvuči neverovatno. Zaista nemam nikakvo opravdanje za ovako drastično zapostavljanje bloga. Uprkos mojoj smanjenoj kreativnoj produktivnosti, broj pregleda na blogu i fanova na stranici raste iz dana u dan. Hvala vam! Ponoviću, kao papagaj, po stoti put – vi ste moj vetar u leđa!
Da ne dužim više, nego da pređem na stvar. Kosu sam pre mesec dana ponovo morala drastično da skratim.Avon Advance Techniques serumi za kosu
 Oglušila sam se na savet frizerke da mi je kosa jako izmučena od farbanja u plavo i da peglu izbegavam u što širem luku. Peglala sam se svakih desetak dana, mislila sam: ”Ma, nije strašno. Druge devojke peglaju kosu svaki dan pa im nije ništa…” – o, u kakvoj sam zabludi bila! Kosa mi je bila toliko iskrzana, ispucala, slamasta, kidala se toliko da mi je bila nejednaka, negde kraća, negde duža… Nijedno pakovanje niti šampon više nisu pomagali – kosa mi je bila zvanično spaljena. Skratila sam je do malo preko ramena i od tada sam je fenom prosušila samo jednom (nemojte da me pitate kada sam zadnji put nosila puštenu kosu, opet vodim bitku sa oporavljanjem kose – bad hair days su mi maltene svakodnevica :D, ali šta da radim – kosa, kao i koža, pamti sve).

Avon Advance Techniques serumi za kosu 2

Pošto mi je klasični zeleni serum iz Avon-a bio na izdahu, a nije mi se više dopadao njegov učinak, rešila sam da probam novi. Naručila sam Smooth as Silk (čini mi se da je na akciji bio 299,00 dinara). Oba dolaze u zelenoj bočici od debelog stakla (milion puta su mi ispadali iz ruku, što na pločice, što na beton – nikada im ništa nije bilo) sa pumpicom kojom savršeno možete da dozirate količinu seruma koja vam je potrebna. Sadrže po 30 ml proizvoda.

Avon Advance Techniques serumi za kosu 3

Daily Shine Dry Ends Serum mi je bio sasvim ok kada mi kosa nije bila mnogo zahtevna. Međutim, kako sam promenila boju kose i počela da se farbam u plavo, kosa je postala zahtevnija kada je dodatna nega u pitanju. Ovaj serum, koji je tečnije teksture, u poslednje vreme nije pružao ništa drugo osim što mi je zamastio kosu, a krajeve nije zagladio (ni pre ni posle šišanja). Pružio je malo dodatnog sjaja i to je to. Ostalo je još vrlo malo, tako da ću ga poneti na more da ga potrošim do kraja. Stavljaću ga kada odem na plažu, čisto radi reda, da ga iscedim. Neću ga u skorije vreme naručivati.

Avon Advance Techniques serumi za kosu 4Smooth as Silk je za mene pravo iznenađenje. Tipičnog mirisa za Avon-ove proizvode ovog tipa, teksture gušće nego dragi joj brat zelembać. Ne ostavlja mastan trag kao zeleni. Kosu ostavlja nežnom i iznenađujuće mekanom za tretiranu, ekstremno suvu kosu kao što je moja. Nije baš da je svaka dlačica na svom mestu (smatram da je to za moju poroznu, iskidanu, izmaltretiranu kosu nemoguće), ali je u svakom slučaju pristojno smiri, zagladi i ona izgleda uredno. Nisam očekivala da će išta uspeti da makar prividno zamaskira oštećenja i učini moju slamu glatkom, mekanom i naizgled zdravijom.

Zadovoljna sam ovim serumom. Planiram da probam sve koje Avon ima u ponudi, pa ako imate sličan tip kose kao što je moja, pišite mi vaše predloge!

Hvala vam na vremenu koje ste odvojili za čitanje i komentarisanje!

Do narednog posta,
Budite mi lepe i nasmejane, ljubim vas.

4 komentara

  1. Probaj serum sa arganovim uljem iz Avona, ja nista bolje nisam stavila na kosu ( stavim dve pumpice na krajeve mokre kose i pustim da mi se kosa prirodno osusi ) kosa je kao svila, mekana sjajna i predivno mirise. Svaka preporuka, ja trosim vec cetvrtu bocicu i nekako uvek uspem da ga kupim kada je na akciji, bio je u poslednjem katalogu 350din ( standardna cena 700din)

  2. Koristim ovaj klasicni zeleni i bas sam zadovoljna, moguce da ti se kosa zasitila njega i vise nema nikakav efekat na tvoju kosu, meni se to nekad desi. Super post! 🙂

Ostavite komentar