BlogLiceŠminka

Aura Cover Me Tečni Puder

Aura Cover Me! tečni puder je jedan od onih pudera o kom vlada podeljeno mišljenje – jedni ga dižu u nebesa, a drugi ga kritikuju na sva zvona. Kako imam masnu kožu lica sklonu nepravilnostima, za specijalne prilike mi je potrebna zaista jaka pokrivna moć. Treba pokriti sve te ožiljke i crvenilo od akni, podočnjake, proširene pore… Kako sam čitala oprečne recenzije o ovom puderu, odlučila sam da ga i sama probam i uverim se da li je zaista toliko dobar (ili loš)?

Aura Cover Me! tečni puder dolazi u klasičnoj tubi zapremine 30 ml. i košta oko 600-700 dinara. Ima mali otvor koji savršeno dozira količinu proizvoda. Proizvođač obećava punu, vodootpornu pokrivenost do 24h. Ok, mislim da zaista niko nikada nije testirao trajnost pudera 24 sata. 😀 Moja nijansa je 102 Ivory – svetla nijansa hladnijeg podtona koja mi savršeno dogovara. Puder je izuzetno guste teksture i brzo se suši, stoga ga je potrebno brzo i dobro blendati. Najviše volim da ga nanosim beauty blenderom. Ima mat završnicu. Kada se nanosi četkom može se lako desiti da na licu ostanu tragovi nanošenja. Svakako treba naneti hidratantnu kremu i/ili prajmer pre nanošenja. Ima jaku srednju do potpunu pokrivnu moć, stoga preporučujem nanošenje jednog tanjeg sloja, pa ga nadograđivati ukoliko je to potrebno. Meni u jednom sloju pokrije zaista sve – akne, flekice, podočnjake, čak mi se čini da pore zagladi. Ako se desi da negde imam neki suvi, dehidrirani deo kože, dodatno ga istakne, te sam došla do zaključka da ovaj puder nikako ne bi odgovarao osobama sa suvom kožom (eventualno uz neku extra hranljivu i hidratantnu kremu, mada sumnjam). Nije masan ni težak na licu, nije mi zapušavao pore ni izazivao bubuljice (iako sam, priznajem, očekivala tako nešto) i ne oksidira. Sa setovanjem ili bez, maltene mi je svejedno, zato što mi se ovaj puder od jutra do večeri ne pomera sa lica.

Svakako da ovaj puder nije za svakodnevno korišćenje, ali za posebne prilike, svadbe, rođendane, izlaske, fotografisanja je idealan. Postaviću vam ispod slike sa prošlogodišnjeg shooting-a, da vidite kako lepo i prirodno izgleda na fotkama.

Jedna poznanica mi je rekla da joj je ovaj puder užasan i da kada ga nanese ima osećaj kao da je stavila cement na lice. Jako su oprečna mišljenja kada je ovaj puder u pitanju. Smatram da će osobama sa kombinovanom/masnom kožom i izraženim nepravilnostima odgovarati, dok to ne mogu da tvrdim za osobe sa suvom kožom lica. Sve u svemu, ako budete imali prilike da probate ovaj puder, učinite to. Nikad se ne zna, možda se oduševite kao što sam ja.

Do narednog posta,

Budite mi lepe i zdrave!

Ostavite komentar